Talvi tuli ja meni, kevät lähestyy jo!

Viime uutisista onkin jo aikaa. Jäänyt vähän tämä meidän kuulumisien kertominen nyt mutta aika hyvin facebookissa omassa kennelin ryhmässä on voinut meidän kuulumisia lukea.
Talven treenit meni tavanomaiseen tapaan ja keväällä varsinkin kun sai viimein pennut valjastettua loppu talvesta niin päästiin ipanoidenkin kanssa treenailemaan lyhyttä matkaa. Päätavoitteena olikin harjoitella vähän noita käyttökokeessa olevia asioita kuten paikallaan oloa ja johtajien kanssa suuntia, käännöksiä. Myös nyt keväästä Tacokin pääsi vähän enemmän mukaan kun on hyvä rauhallisuuden perikuva pennuille ja osaavat näyttää Vodkan kanssa kuinka ollaan rauhallisesti. Pennut ei onneksi olekkaan yrittänyt riekkua tai meuhkata, olen niiin ylpeä kuinka hyvin ne käyttäytyvät!
Osaavat pysähdyttäessä olla paikallaan nätisti ja eivät yritä rykiä liikkeelle ja tekevät todella hyvin töitä heti ekasta lenkistä lähtien liinat tiukalla! Ovat tavallaan kuin valmiita paketteja.
Shotti on ollut myös opettelemassa paikallaan oloa koska tarkoituksena oli saada se käyttökokeeseen mutta koska hoksasin vähän liian myöhään alkaa kyselemään sille valjakkoa niin ei ehditty enään kyytiä löytää vaikka jo valjakkokin löytyi ja kyyti takas kotiin. Tarjouksia tuli kyllä laina koirista ja laina reestäkin mutta en uskaltautunut vielä itse jalaksille.. Ehkä ensi vuonna ja ehkä jopa omalla porukalla! Ensi vuonna olisi viiimein haaveena päästä kenties jo oikeasti niihin kisoihin strattaamaan mistä olen varmaan jo pari talvea puhunut ja puhunut mutta erinäisistä syistä ne on aina valitettavasti kariutuneet. Myös osaksi siksi että ei ole ollut kunnon kisa tiimiä enkä haluaisi mennä vain rypemään. Mutta nyt on tavoitteita vähän muutettu ja pennuissakin elää toivo joten katsotaan kuinka ensi kaudella sitten käy, josko jo nyt?! 
Hevarille on harkinnut josko sille etsiti kodin jossa se pääsisi vielä kokeneeseen harrastevaljakkoon tekemään töitä ja löytäisi eläkekodin.
Hevari on ollut meille tosi hyvä lisä valjakkoon mutta sen treenit on jääneet hiukan vähemmälle kuin muiden johtuen siitä että sillä ei ole muita vaihteita päällä kuin eteenpäin meno, ei osaa rentoutua kun pysähdytään. Paikallaan se ei osaa olla eikä se osaa suuntia, käy siis kuumana. Ei se ainakaan ikinä ole osoittanut osaavansa mitään muuta kuin käydä kuumana, kerrankin Vodka yritti kovasti kääntää porukkaa kotiinpäin kun pyysin mutta Hevari päämäärättömästi yritti vain eteenpäin nykiä koko joukkoa. 
Kasvattajan sanoja lainaten: puskuttaa kuin junanraiteilla / kulkee tunnelissa.
Ongelma ei ole se minulle kuinka se riuhtoo vaan se että en halua että se näitä tapojaan opettaa yhtään enempää muille varsinkin kun se saa sitten koko valjakon käyttäytymään kuin mikäkin apina lauma ja kun se ei ole koko ikänsä aikana osannut rauhoittua, kasvattajallakaan hänen kertoman mukaan. Koska meillä muut käyttäytyy vielä suht hyvin niin parempi ettei ne enempää oppisikaan, varsinkaan pennut. Ja uskokaan vaan niin on yritetty opettaa rauhoittumaan tuhat ja miljoona kertaa. Hevari on tosi vahva ja tekee muutoin töitä upealla asenteella. Jumeista se ei olle meidän aikana kärsinyt, toiminut meillä pyöräkoirana vahvuutensa johdosta. Vapaa-ajalla on iloinen itsensä joka ei tee pahaa kärpäsellekkään eikä ole haastanut ikinä riitaa muiden kanssa, tulee siis toimeen kaikkien kanssa. Se on tosi hyvä lisä ja voimapesä jollekin. Hihnassa veti meille muuttaessa mutta se on saatu nyt sentään jo alussa opetettua pois ja osaakin kulkea nätisti hihnassa kun ei päästä sitä vetämisen makuun. Mutta ajattelen Hevarin parasta ja toivoisin sille aktiivisen kodin löytyvän vielä. 
Kasvattajahan on Hevaria myynyt ilman lupaa ja puhunut satuja selän takana muille meistä, meni aika lailla kasvattajaan luotto. Yrittänyt jopa vihjailla henkilölle A että hänen pitäisi ostaa se vaikka ei haluaisikaan ja että antaisi sitten hänelle koiran että hän voi myydä eteenpäin seuraavalle. Aika hurjaa kuultavaa, näin laitettaisiin koira vain kiertoon.Meillä oli toissa päivänä Tacolla 8vuotis synttärit, lahjana sai ruokaa, raakaruokaa, lihaa ja rustoluun. Sitähän se meidän Taco rakastaa, ruokaa! Myös Shotti täytti viime viikolla 2vuotta. Ruuasta tulikin mieleen että meillä on nyt vaihtumassa powerlinen ruoka pois kun ei siitä ole viime aikoina mennyt koirilla kuin mahat ihan täysin sekaisin ja nyt kun oli vielä ilmeisesti lihakin pilaantunut niin eilen oli kaikilla koirilla mahat ihan kuralla, ainoastaan Taco selvisi siltä. Saatiinkin eilen pakatismet täyteen lihaa ja vanhat jouduinkin viemään navettaan kun tänään hain loput lihat jotka oli vara säilössä niin kotiin. Hankittiin pakastin mutta on se vaan todettava että ei se ole tarpeeksi, pakko se olisi vain joskus hankkia vielä isompi! Lihan määrää kun nostettiin tuossa niin mahat alkoi koirilla jopa tuottamaankin kiinteämpää tuotosta vaikka lihaa ovat aina saaneetkin, mutta nyt tuo pilaantunut liha laittoi ne ihan kuralle.
Powerline vaihtuu kohta Profineen niin toivottavasti sitten rauhoittuisi mahat, varmaan ollut ikävää koiristakin kun kuralla aikaajoittain tai muutoin lähes aina löysää tuotosta. Bozitan Roburia oli tarkoitus koittaa ekana mutta huomasinkin että Profine on Mustissa ja Mirrissä kilohinnaltaa suht saman hintaista kuin Bozita Robur ja halvempaa siitä tekee vielä sen kun saa kasvattaja alennusta -15% mitä ei tietääkseni roburista saa. Rahuilan Rehustahan tulee muutoinkin haettua Tacon ja Iitan ruoka, Golden Eaglen Holistic Lamb Formula josta myös mukavasti saa kasvattaja alennusta -25% joten samalla reissulla ohi ajaessa voi aina hakea tuon Profinenkin Mustista ja Mirristä kätevästi.
Mukavaa kun kaiken saa suht edullisesti ja vieläpä läheltä, lihat ja luut mm. Rahulan Rehusta ja Kennelrehun autosta, Rutirexit 20euroa per paali Vodkan ja Shotin kasvattajalta. Taco tosin nyt nyt parit kerrat syönyt pelkkää raakaaruokaa kun sen nappula määrä on muutoinkin niin naurettava pieni (1dl) että siitä kun osan antaa, ehkä 0.5dl nappulaa ja lihaa niin lähes turhalta se nappula siellä enään kuulostaa.

Mutta nyt on mentävä koti askareiden kimppuun joten on lopeteltava. Meitä tosiaan saa kaikista parhaiten ja ajantasaisesti seurattua siellä facebookin ihmeellisessä maailmassa, Kennel Skyline Creak's ryhmä löytyy sieltä. Tässä vielä ihan linkkikin sinne: Kennel Skyline Creak's.