Syksy saapuu, treenit alkaa!

Syksy saapui nopeaan tahtiin yllättäen. Olin itse tuossa juuri kipeenä ja alan vihdoin päästä nuhasta eroon. Pari päivää kuumeessa oli kuin olisi ollut taju poissa. Koirilla on ollut jos jonkinlaista juttua ja naarmua ja vuoron perään melkein puolet porukasta on olleet antibiootti kuurilla. Lisäksi Enya koki kovia ja sai yhden isommankin vekin joka käytiin eläinlääkärillä tikkauttamassa. Enya on asunut nyt sisällä nauttien sisäkoiran etuuksista Tacon kanssa, tötterö päässä. 

Enya onkin niin hyvin parantunut narttujen välisestä kahnauksesta että alkaa kohta olla valmis muuttamaan takaisin tarhaan.
Luultavammin Vodka muuttaa takaisin sisälle hetkeksi jottka Enya ja Jekku saavat oman tarhan ja Iitalle ja Shotille on toinen tarha, Hevari on ollut nyt ketjussa. Navetan pääty tarha olisi tarkoitus ennen talvea jakaa kahtia että siinä on kaksi pientä tarhaa ja ovella sen saa yhdeksi isoksi tarhaksi. Siinä olisi sitten tytöille omat pienet tarhat ennen kuin kolmas rakenteilla oleva tarha valmistuu.
Suunnitteilla oli rakentaa betoniverkosta tarhat mutta jätettiin se idea nyt kumminkin. Vodkan lisäksi Jekku muuttaa nyt myös sisälle ainakin osittain ellei hetkeksi kokonaan, oppimaan koiran hyviä tapoja ja samalla enemmän kontaktissa ihmisen kanssa. Myös Fetan on tarkoitus jossain vaiheessa muuttaa kanssa hetkellisesti sisälle.

Jekku on selvästi Hevarin ja Enyan sekoitus, kunnon rääväpää kun taas Feta on rauhallinen kuin mikäkin. Mutta on ne molemmat sellaisia kultakimpaleita, molemmilla aina häntä heiluu ja hauskaa on! Odotan innolla millaisia menijöitä koko pentueesta kasvaa, miten pärjäävät ensimmäisissä näyttelyissä ja ylipäätänsä miten koko pentue kehittyy, millaisia heistä tulee. 

Erinäisistä syistä meidän tiimillä taitaa valitettavasti tänäkin talvena jäädä kisaaminen. Välineistön puutteen ja vajaavaisen porukan takia.
Mutta treenataan sitten sitäkin enemmän. Tavoitteena kenties joskus päästä käyttökokeeseen. Jos löytyisi sopiva valjakko niin voisin kyllä kuvitella lainaavani joitain koiristani sprintti matkalle ja harjoituksiin ennen kisaa. Harva taitaa vain haluta vierasta koiraa kisa tiimiinsä, ymmärrettävää. 

25.9.2015 otettuja kuvia.

Enya


Feta ja Jekku


Feta


Iita


Iita, takana Jekku


Jekku


Shotti