Sosiaalinen media on kuin rikkinäinen puhelin

Sosiaalinen media on kuin rikkinäinen puhelin
 

 

Harvoin on tullut uutisia päivitettyä tänne kotisivuille, enemmän on tullut päivteltyä nyt tuonne kennelini facebook ryhmään. Nyt kirjoitan kuitenkin tänne myös, jotta mahdollisimman moni näkisi tämän ja ymmärtäisi mistä on oikeasti kyse.

Luettehan tämän ajatuksella kokonaan alusta loppuun? Kiitos.

Eräs henkilö (A) on ottanut minut julkisen kiusaamisen, kiristämisen ja uhkailun kohteeksi. Kaikki siksi, kun hänen oma kasvattinsa on ollut meillä laiha. Hän ei ota kuuleviin korviinkaan, että koiraa on yritetty painon laskun myötä lihottaa parhaan mukaan. Koska paino ei lähtenyt heti nousuun eikä ruoka tuntunut nostavan painoa heti, päädyin antamaan matokuurin, vaikka kyseinen henkilö uhosi, että minä en osaisi enää hoitaa koiraa kuntoon sekä koira kuolisi mahdollisesti matokuuriin koska on niin aliravittu. Koirasta ei hänen mukaansa myöskään tulisi enää rekikoiraa luonani, vaan se olisi myytävä hänelle takaisin. Käytin koiran vielä eläinlääkärin tarkastuksessa, jotta mahdolliset sairaudet saatiin poissuljettua. Matokuurin jälkeen paino lähti hyvään nousuun. Kaikki koirat olivat viimeksi keväällä madotettu. Tästä painonnooususta huolimatta tämä henkilö jatkoi, ja jatkaa edelleen julkista kiusaamistaan toisen henkilön (B) kanssa, jolla on mm. useampi kasvattini ja sijoitusurokseni. Hän on myös kertonut monia valeita mm. kovaotteisista koulutustavoista sekä liioitellut että koirat (huom. monikossa) olisivat sairaalloisen aliravittuja.

Voisi luulla, että tällaisessa tilanteessa henkilö A yrittäisi tukea ja auttaa parhaansa mukaan, koska selvästi hänelle kerroin yrittäväni kokoajan saada painoa nousuun ja että tilannetta ei ole tahallaan aiheutettu. Niin yrittäisin ainakin itse tehdä uhkailun ja kiristämisen sijaan.Itse sijoitusurokseni haltija ei ole suostunut laittamaan eu- passin rokotuksista kuvaa, en tiedä vielä tätä kirjottaessanikaan onko koiran rokotukset ajantasalla. Pyysin myös kuvia koirasta, ei ole näkynyt. Olen ehdottanut myös, että tulisin käymään ja katsomaan sijoituskoiraani, mutta hän heittäytyy vain hankalaksi eikä vaivaudu vastaamaan mitään. Eli tällaisella toiminnalla hän rikkoo sijoitussopimusta, koska en voi ilmoittaa koiraa näyttelyyn, kokeeseen saati viedä terveystarkastukseen kun ei ole tietoa siitä, että rokotukset on kunnossa. Pimittää minulta tahallaan tietoa aiheuttaakseen harmia.
Hän myös levittää huhua, että olisin hänen koiraa tukistanut, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa. Hän väittää myös koirieni pelkäävän kosketusta erityisesti naamaan, nopeita liikkeitä, kolahduksia yms. joka ei todellakaan pidä paikkaansa ja senhän jokainen voi todeta mm. valvontaeläinlääkärin raportista. Meillä ei ole ikinä väkivallalla tai muutoin kovakouraisesti koulutettu. Koirilla on oltava selvät säännöt joista ei poiketa koskaan, mutta ne tarvitsevat vastapainokseen myös paljon rakkautta.


Me emme myöskään ole kehotettu huitomaan koiria, vaan komentamaan ja työntämään pois, mikäli hyppivät ihmistä vasten. Meillä ihmistä vasten hyppiminen, myös vieraita vasten, on kielletty ja vieraan olisi hyvä itse siitä myös torua, mutta ei todellakaan huitomalla tai muutoin väkivallalla.

Kaikki koirat, jotka ovat meiltä muuttaneet pois, ovat olleet normaaleja ystävällisiä koiria ja ovat tietääkseni sitä edelleenkin. Ainoa arka koira on ollut viimeisimmän pentueeni valkoinen uros pentu, joka oli ihan pentulaatikosta asti, syntymästään lähtien aroin, herkin, vetäytyvin pentu joka ensimmäisenä meni nukkumaan tai vetäytyi omiin oloihinsa muiden leikkiessä. Tästä ostaja oli hyvin tietoinen, mutta on asian nyt kääntänyt minua vastaan. Mielestään hän on tehnyt varmaan huippuluokan ”rescue” operaation kun se vaikuttaa olevan tänä päivänä muotia.


Myöskin mitä tulee huhuun siitä, että minulle ei ole myyty koiria, niin olen kyllä päättänyt ihan itse olla ostamatta, ainoastaan yksi ei myynyt henk. koht syistä ja toinen koska en vielä kilpaillut sillä hetkellä.
En myöskään ostamalla ostele koiria, kuten on virheellisesti väitetty. Minulla ei myöskään ole etsinnässä uusia koiria, toisin kuin netissä parhaillaan väitetään että jatkuva haku päällä.

 

 

Mitä tulee tähän henkilöön A, niin hän on uhannut olla riesanani seuraavat 10 vuotta, jos en myy hänen kasvattiaan hänelle takaisin. Ensin hän yritti ostaa koiraa 500 eurolla, mutta koska en siihen suostunut niin hän kasvatti pikkuhiljaa tarjouksiaan, lopulta kauppahintaan 1250€ ja samalla vihjaten, että saan ostettua sillä vaikka mitä. Koska en suostunut silläkään hinnalla myymään, niin seuraavana hänen asianajajansa soitti, yrittivät ostaa koiraa minulta 1500€ ja jos en myy, niin uhkailivat rikosoikeudenkäynnillä vedoten eläinsuojelulakiin ja yrittäen saada huostaanottopäätös koiralle jo ensimmäisen valvontaeläinlääkäri raportin mukaan. Mutta koska ensimmäiselläkään käynnillä ei ollut syytä huostaanotolle, niin ei nuo uhkailutkaan toteudu. Onhan minulla valvontaeläinlääkärin raportti, mustaa valkoisella.
Henkilö A kehuskeli myös sillä, miten häntä tulee kaikki uskomaan ja minua ei kukaan, koska hän on niin tunnettu ja omaa paljon kavereita, toisin kuin minulla, hänen mukaansa ei ketään.
Alussahan hän vaikutti suorastaan suuttuneen, kun ilmoitin soittavani valvontaeläinlääkärin käymään meillä, vaikka koirien parastahan siinä yritin vain ajatella.Tiedän tämän henkilön A levittävän minun nimeä eteenpäin, vaikka kovasti puhuu julkisesti ettei voi paljastaa nimeä kun se olisi laitonta, olen nimittäin saanut useita yhteydenottoja siitä, että minusta liikkuu vaikka millaista huhua ja olen saanut myös kuvakaappauksia asiaan liittyen. Henkilö A jopa muutti sitäkin asiaa, että valvontaeläinlääkäri olisi muka ohjeistanut laittamaan puskaradion kiertämään. Miettikääpä ihmiset hyvät oikeasti, kuinka virassa toimiva valvontaeläinlääkäri voisi näin ohjeistaa ja syystä että?

 

Valvontaeläinlääkärin raportin monet ovat ymmärtäneet osittain väärin, joko tämän kasvattajan puheista johtuen tai muutoin vain, se kuulostaa aika rankalta. Todellisuudessa meillä oli kolme koiraa mitkä tarvitsivat erityistä huomiota ruokinnan suhteen, niistäkin kaksi oli lievemmin laihoja ja tämä yksi selvästi laiha ja lihasköyhä.

Valvontaeläinlääkärin käydessä ensimmäisellä käynnillä hän arvioi koirat suullisesti asteikolla 1-5 jossa ihanne on 3 lähes kaikki koirat 2-2,5, suurin osa 2,5 paitsi Taco ja Enya 3.

Raporttiin kehonkunto taulukkoon koirat arvioitiin seuraavasti:
Fiona 1.5 (punaisella eli laiha)
Tinka 2-2.5 (oranssilla eli hoikka)
Jekku 2.5 (oranssilla eli hoikka)
Shotti, Wiski, Vodka, Vette ja Iita 3 (valkoisella eli normaalin rajoissa)
Taco 3.5-4 ( valkoisella eli normaali vanhaksi koiraksi joka ei ole enään treenissä)
Enya 4 (valkoisella eli normaali)

Raportissa valvontaeläinlääkäri kertoo, kuinka ystävällisiä, sosiaalisia ja lähestyttävissä olevia koirat on, joka kertoo siitä, että niitä ei ole väkivallalla koulutettu tai muutoin käytetty väkivaltaa tai kohdeltu muutenkaan huonosti.
Todella huonossa kunnossa olevat koirat eivät jaksaisi näin enää käyttäytyä.

Raportissa valvontaeläinlääkäri kertoo suurimman osan olleen hoikkia tai laihoja, mikä viittaa riittämättömään ravinnonsaantiin ja toivoo erityishuomiota kiinnitettävän Jekkuun, Tinkaan ja Fionaan.
Lihotin tarkoituksella kaikkia, koska osa oli lähdössä pohjoiseen safarille ensi talveksi, niin pieni ekstrapaino ei haittaa mikäli sitä tulee. Näin ollen koirat lihoi noin 2-3kg, muutoin olisi riittänyt 1-2kg ihannepainon, eli ihanne lukeman neljä saavuttamiseksi. Liha meillä oli ollut muutaman kuukauden loppu toimitusvaikeuksista johtuen, mutta sitä alettiin antamaan heti kun saimme sitä. Nappulanmäärää oli yritetty suhteessa nostaa, mutta ei ollut pelkkä nappula annos ihan kohdillaan. En halunnut ostaa kennelrehun mössö lihaa. Meillä koirat saa nappulan lisäksi noin 250-500grammaa lihaa per vrk, sekä lisinä mm. sinkki, d-vitamiini, b-vitamiini, e-vitamiini, pellavansiemenöljy, lohiöljy. Raakaa syövillä lisäksi muut tarvittavat lisät.

Valvontaeläinlääkärin toisella käynnillä ei ollut huomiotavaa missään.Raportissa kerrotaan joidenkin narttujen jääneen myös pienikokoisiksi, mutta se on virheellistä tietoa. Kaikki on rotumääritelmän mukaisia, ainostaan Tinka ala rajoilla, valvontaeläinlääkäri mittasi 50cm ja itse olen mitannut tarkemmalla mitalla 51cm. Muut oli normaali kokoisia. Eikö ole mahdollista että koira olisi pienikokoinen muutenkin? Kuinka on sitten mahdollista, että koira voi olla kuitenkin suurikokoinen, kuten Vodka joka on 30,9kg/64cm? On aivan luonnollista että koiria on monenkokoisia, mutta näitä ääripäitä ei tietenkään pidä suosia jalostuksessa.


On myös väitetty, että Tinkan muut siskot olisivat suurempia, tiedoksi kaikille: Tinka on pentueen ainoa narttu, sillä ei ole siskoja, muita kuin siskopuolia.


 

On huhuttu, että meistä olisi tehty ensimmäiset ilmoitukset mm. Kennelliittoon jo vuosia sitten, mutta meillä ei ole ikinä ennen tätä vuotta käynyt valvontaeläinlääkäriä tai muutakaan tarkastajaa.
Tästä lähtien aion tälläisen myrskyn välttämiseksi pyytää vähintään valvontaeläinlääkärin käymään säännöllisesti meillä.

Myös väitetään että minulla ja valvontaeläinlääkärillä olisi läheiset suhteet, joka ei myöskään pidä paikkansa, en ole ennen edes tavannut kyseistä valvontaeläinlääkäriä.
Eikä poliisille ole mennyt mitään huostaanotto ”käskyä” tms. vaan ihan jokaisesta suomessa valvontaeläinlääkärin tekemästä käynnistä valvontaeläinlääkäri tekee normaalin ilmoituksen poliisille siitä, että on käynyt tekemässä tarkastuksen, koska heillä on ilmoitusvelvollisuus.

 

 

Lisäksi netissä kiertää väitteitä siitä, että meillä olisi jo 3.5 vuotta sitten ollut koira laiha jolla kylkiluut on näkynyt. Tämä koira on saattanut ollakin hetken hoikka silloin kuvanottohetkellä, mutta löytämäni kuvat pari kuukautta ennen ja jälkeen todistaa hyvin, ettei kyseinen koira ole ollut kuin korkeintaan hetken hoikkana. Täysin normaalipainoinen uros oli muutoin. Kuvat ei ole ”photoshopattu” kuten oletettavasti väitetään. Lisäksi tämän koiran väitetään asuneen näyttelyhäkkiin suljettuna on kanssa kunnon vale.
Tällä koiralla oli oma huone jossa oli suuri näyttelyhäkki ovi AUKI! Tämä kyseinen koira viihtyi siinä häkissä paljon, joten sillä oli oma peti siellä ja koko oma huone käytössä. Päivittäin koira oli myös ulkona, joko liinassa tai juoksuvaijerissa, puhumattakaan lenkeistä joilla käytiin päivittäin, talvisin treenaukset lisänä.
Tämä kyseinen koira oli pakko pitää yöt omassa huoneessa, jotta se ei tappaisi kaikkia meidän kolmea kissaa joihin se ei ollut tottunut! Lisäksi yhdellä uroksistamme oli hieman jotain tätä koiraa vastaan, joten tappeluhan siitä olisi saattanut tulla. Kyseinen koira oli oikein mukava luonteinen, ystävällinen ja iloinen. Se oli yksi parhaimmista työkoiristani mitä olen omistanut, vaikkakaan ei osannut rauhoittua lenkin jälkeenkään aina tai lenkillä niin että paikalla oloa (käyttökoe harjoituksia) olisi pystynyt opettamaan, alkuun yritettiin kyllä kovasti opettaa mutta minkäs teet kun menohalut oli malttia suuremmat.

Alla kuvat tästä "kylkiluu" koirasta noin kaksi kuukautta ennen ja jälkeen kyseisen näyttelyn, mistä kuvia levisi. Ja tiedoksi, näitä ei ole photoshopattu.Netissä myös kiertää puheita siitä, että minulla on ollut vähän vajaan vuoden ikäinen koira ketjussa tarhassa. Kyllä, minulla on ollut, se onkin varmaan ainoa rikkeeni koko koiran omistajan aikana. Tästäkin tämän ketjussa olleen koiran kasvattaja oli tietoinen, siitä kerroin heti hänelle. Tämä siksi, että meillä ei tarhat ollut sillon vielä seuraavan omaan taloon muuton jäljiltä valmiita ja nartuilla oli menossa juoksut, joten jotain oli pakko keksiä ettei tämä uros mene kaikkia narttuja laittamaan paksuksi. Nartut olivat siis ketjuissa pihalla.
Ketjussa joutui olemaan sen aikaa kun nartuilla oli juoksut, muutoin ei ollut kuin korkeintaan silloin, jos vieraista johtuen yritti tulla yli. Tämä koira on todella paljon ihmisen perään. Vaikka sillä oli tarhakavereita, niin saattoi itkeä ihmisen perään, tai kun joku tarhakaveri pääsi ilman häntä sisälle tai lenkille niin itki ja mekasti silloin myös, kun olisi itsekin halunnut. Tämä koira on minun sijoitus urokseni. Ja kyllä, tämäkin uros kävi hihnalenkeillä, toisin kuin huhutaan, että olisi vain tarhassa seisonut. Sijoituskoti oli erittäin tietoinen että työtä tämä vaatii ja onhan tämä koiran ensimmäinen kausi valjaissa, kasvava koira.
Varmasti hihna lenkillä ei kunto yhtälailla kehity kuin juoksutarhassa vapaana juostessa, mutta parempi se on kuin ei mitään.

On ehkä jopa hieman huvittavaa, millainen kaukoputki tällä kyseisellä henkilöllä (A) on, kun hän ei itse suostunut tulemaan edes katsomaan meidän koiria ja niiden olosuhteita uhoamisestaan huolimatta, mutta tietää keksiä ja uskaltaa ihan täysin faktoina levitellä vaikka millaista satua nettiin.
Ihmisten kannattaa välillä pysähtyä vaahtoamisen sijaan miettimään, voiko kaikkea uskoa ja tietysti varminta on mennä ihan paikan päälle itse katsomaan ja toteamaan tilanne. Olen muutamaan otteeseen ilmoittanut ”avoimista päivistä” mutta sovittaessa otan vastaan aina kun ei ole muuta menoa. Näiden henkilöiden A ja B:n puheissa on ollut selviä epäkohtia ja ristiriitoja, ihmiset ei vain näe niitä syystä tai toisesta, tietenkään kun eivät tiedä kaikkia asioita.

Tiedoksi kaikille että meillä koirat ei ole seisoneet tarhoissa, niinkuin väitetään.
Vaikka meillä ei ole ollut juoksutarha vielä valmis äskettäin ostetun talon pakollisten remonttien ja muiden esteiden takia mitkä on menneet tärkeysasteikolla juoksutarhan edelle, niin se ei tarkoita sitä etteikö koirat olisi päässeet esimerkiksi hihnalenkille. Siis oikeille lenkeille, ei pissatus lenkeille. Meillä koirat osaa kulkea nätisti hihnassa, joten se mahdollistaa useammankin lenkityksen kerralla, eikä näin ollen tarvitse lenkittää koiria kahtakymmentä kertaa päivässä. Lisäksi tietysti sitten kesäisin koirien uittaminen ja ranta leikit, sekä treenikaudella treenaukset. Puhumattakaan muista aktiviteeteistä.
Se, että en aina ole kuvia tai videoita julkaisemassa, ei tarkoita sitä ettei koirien kanssa tehtäisi mitään.

 

Näitä kuvia, jossa kylkiluut näkyy on löytynyt muiltakin, jopa kyseisiltä henkilöiltä. Katselkaapas itsekin.

Kaiken tämän uhkailun ja nettikirjoittelun takia olen joutunut itselleni ottamaan asianajajan. Meillä on myös kennelneuvoja käynyt tekemässä tarkastuksen, todetakseen hänkin kaiken olevan kunnossa.

 

Viimeisin tempaus henkilöillä on uuden valjakkokoirien myyntiryhmän perustaminen facebookiin. Vanha, minun ylläpitämäni sivusto Rekikoirat myydään / ostetaan- ryhmä olisi heidän mukaansa lopettamassa, vaikkakaan näin ei ole ja yllättäen tämän henkilö A:n ylläpitämä sivusto korvaisi vanhan. Väitetään, että kyse ei ole henkilökemioista tai riidoista. Sanoisinko, että aika omituisia yhteensattumia taas.

 

Jos sinulla herää mieleen kysyttävää, niin olethan ystävällinen ja laitat sähköpostia minulle  skylinecreaks@gmail.com  vastailen mielelläni asiallisiin viesteihin.

En liitä kuvia koirista, niiden väitetään kuitenkin olevan photoshopattuja, vaan liitän tähän yhden videon koirista ennen kuin osa porukasta lähti pohjoiseen
 https://www.youtube.com/watch?v=Rg_zIb7Ve58


Alla selvästi laihan koiran eläinlääkäri todistus, kennelneuvojan tarkastus ja valvontaeläinlääkärin raporttia.