Sattuu ja tapahtuu

Sitä taas sattuu ja tapahtuu. Viime viikolla keskiviikkona töistä tullessani kattelin kauempaa ketjupaikalla ollutta Shottia että onpas se likaisen näköinen, onkohan kaivanut jotain. Sisällä käytyäni ja syötyäni menin siivoamaan koirien alueet tarpeista jolloin huomasin että tytöthän on päivän aikana jossain vaiheessa tapelleet.
Ei muuta kuin koirat pesuun ja haavojen putsausta. Seuraavana päivänä Iita käytettiin eläinlääkärillä paikattavana kun silmäkulmaan oli tullut kulmahampaasta sellainen reikä johon laitettiin parit tikit. Shotilta jousuin myös seuraavana päivänä ajamaan kaulan alueelta karvat alkavien hotspottien takia, siksi se näyttääkin nyt ihan kynityltä kanalta niinsanotusti.

Iitan haava ei lähtenyt täysin paranemaan, sunnuntai iltana se poksahti ja kaikki mätä puristeltiin ulos. Maanantaina Iita lähti isännän kanssa töihin ja kävi Jyväskylässä eläinlääkärissä kun oma eläinlääkäri ei ollut tavoitettavissa. Haavaa pidettiin hiukan auki ja putsailtiin paljon, nyt se onkin jo umpeutunut ja alkanut paranemaan jo hyvää vauhtia.

Pennut sairastivat myös tuossa jonkin sortin kuumetta, tulivat peräjälkeen kipeiksi. Kuumetta oli parhaillaan lähes 41 astetta. Noin kolmessa päivässä kumminkin alkoivat olla jo terveitä, laihtuivat vaan aika pirusti sairastelun aikana. Apteekista ja almavetistä tuli haettua kuume potilaille nutriplus geeliä, nutrisal jauhetta, sekä toipilaille tarkoitettua märkäruokaa ja tehobaktia jota syöttelin niille. Wiski jolla oli korkein kuume niin oli koko sairas ajan virkein ja söi myös ite. Tinkalle ja Nuutille oli syötettävä. Nutrisal vettä oli tarjolla tarhassa jota joivat itsenäisesti sentään hyvin. 

Shotilla ja Enyalla jo juoksut alkaneet, Shotti tullaan astuttamaan Ylläksellä nyt näistä juoksuista. Pentujen odotetaan syntyvän elokuun alussa ja luovutusiässä pennut ovat syyskuun lopussa.

Lisäsin myös tapahtuma sivun kotisivuille jossa on tietoa joukkotarkastuspäivästä. Siellä voi virallisesti tutikuttaa silmät sekä polvet. Tarkastava eläinlääkäri on Tuomas Kärkkäinen.

Jekku kävi viime torstaina eläinklinikka tähdessä joukkotarkissa, kuvattiin koko luusto ja priimaa näyttäisi olevan lupaavasti! Kennelliiton lausunnotkin on tulleet jo kunhan alkuviikosta saan palkan sekä maksan lausuntomaksut niin näkee mitä kennelliitto lausui lonkistä, kyynäristä ja koko selästä.

 

Tinka ja Nuutti kuumeessa

Pentujen selviytymispakkaus

Iita

Shotti

Shotti ajeltuna