Meille syntyi pentuja!

Enyan synnytys alkoi sunnuntaina 26.4. ja aamu yön tunteina klo 3.45 syntyi jo ensimmäinen narttupentu, neljäs pentu syntyi aamupäivällä klo 10.10. Synnytyksessä oli 2-3 tunnin välit pentujen välillä ja jo heti alusta asti oli sellainen outo olo että näinköhän tämä etenee jotenkin hitaasti. Viidettä pentua ei kuulunut vaikka Enya yritti kuinka ponnistaa. Iltapäivällä käytiin omalla eläinlääkärillä ja Enya sai oksitosiini ja kalkki piikit sekä ultralla nähtiin että masussa oli ainakin yksi pentu vielä ja elonmerkkejäkin oli. Saatiin kotiin myös okstosiinia ja kalkki piikit mukaan.

Viidettä pentua ei vain silti kuulunut vaikka kuinka Enya ponnisti. Loppujen lopuksi alku illasta lähdettiin ajamaan Jyväskylään tuhatjalkaan jossa otettiin röntgenkuva ja kuvasta selvisi että pentuja on syntymättä vielä kaksi. Ultralla lisäksi katsottiin onko pennut elossa ja sydämen sykkeet oli niin vahvat vielä että voitiin kokeilla uudelleen kalkkia ja oksitosiinia, pariin otteeseen pistettiin mutta ei vaikutusta, yrittää ponnistaa vahvasti mutta ei.. Loppujen lopuksi oli sitten aika leikata.
Kävimme leikkauksen aikana äidilläni kahvilla ja syömässä leipää. Oltiin oltu siinä vaiheessa Jyväskylässä jo kolmisen tuntia.Takaisin palattuamme saimme ilo uutisia että molemmat pennut syntyivät elävinä, kaksi narttupentua lisää ja ennenkaikkea emä voi hyvin! Loppu saldoksi tuli 5narttua ja 1uros joista nyt tällä hetkellä onkin kolme narttua aktiivista kotia vailla.

Ensimmäinen viikko meni täysin syöttäessä pentuja, emällä ei tullut oikein sitten millään maitoa vaikka primperaniakin saatiin mukaan. Kunnes viikon ikästä asti alkoi painot nousta emän maidolla. Kävimme 4vuorokauden ikäsinä Iitan kasvattajan Riitan (Evergrey's) tyttären Idan luonakin imemässä maitoa. Idalla oli Riia Colliella pennut niin päästiin sopivasti sinne aterioimaan ja saatinkin painot nousuun, myös Riitan opastuksella opittiin kuinka pentu syöttää niin että ruuat ei ole lattialla vaan pennun mahassa. Myöhemmin hankin lasten tuttipullonkin jolla oli vieläkin siistimpää syöttää pentuja.

Meille tuli myös täksi viikkoa miesystäväni sisko, Sini tettiin. Sini oli jo vappunakin suuri apu koirien hoidossa ja pentujen ruokinnassa sekä emän hoivaamisessa. Tällä viikkolla ollut myös aika paljon sitä normaalia koirien hoitoa, ruokien laittoa, ruokkimista, juoksutarhassa koirien juoksuttamista, tarhojen siivousta ja juoksutarhan siistimistä, lisäksi Sini on käyttänyt pienillä lenkeillä tiellä ja juossut koirien kanssa pellollakin sekä Iitalle heitellyt keppejä ja palloja. Unohtamatta koirien hellimistä. 

Tänään pestiin myös koirien kopit katosta lattiaan ja vaihdettiin uudet puhtaat rutirexit tilalle, oli tyytyväisiä koiria kopeissaan illalla!
Huomenna onkin luvassa Cossun kastrointi, Cossu löyti nyt mahdollisesti uuden kodin Tikkakoskelta jonne lähteekin kastroinnin ja toipumisen jälkeen muuttaakin kahden kuukauden koeajalle.

Sinin blogi: https://lyytijallu.blogspot.fi/2015/05/kuulumispostaus.html