Kesän viettoa

Pennut kasvaa hurahtivat ja muuttivat jo juhannuksen jälkeen uusiin koteihin.
Kaksi, Absolut Wild Elyx ja Alter Ego jäivät kotiin asumaan, Alma Grande Reserva jäi yhteisomistukseen ja muutti Argaria Brutin kanssa Kärkölään kun taas Absolut Devil's Rock suuntasi Jämsänkoskelle ja Amalaya Blanco Hankasalmelle.
Suht hyvin jäivät siis oennut keski-suomen alueelle. Mielenkiinnolla odotan millaisia rekikoiria näistä kasvaa, odotukset on kovat, sekä kuinka tulevissa näytelmissä kasvatit tulevat pärjäämään ja millaisia heistä ylipäätänsä kasvavat.

Meillä oli ulkolois ongelmia parilla koiralla ja koko porukalle annettiin exspotit niskaan jolla ongelma hetkessä hoituikin hyvin nopeasti, loppui turha raapiminen ja kutiaminen. Ei olekkaan ennen ollut ulkoloisia kertaakaan koirillani, en edes heti tajunnut mistä on kyse mutta sitten selkeni, ihmettelin kyllä yhden koiran vimmattua raapimista mutta kuvittelin ekana vain johtuvan itikoista kun niitä on täällä älyttömän paljon niin ajattelin vain niiden kutisevan enkä turkissa heti huomannut elämää vaikka päivittäin koiria tutkinkin mm. punkkien varalta. Myös sitten oman mielenrauhan vuoksi pesin tarhat ja kopit virkon s:llä, Jani auttoi kantamaan vesiä kun tosiaan huuhteluvesi piti kantaa talolta tarhoille. Ehkä pitäisi joku kerta hankkia kaivoon pumppu jolla saisi tarvittaessa vettä tarhoille letkulla.

Nyt onkin kesä otettu aika rennosti. Koirat saa olla juoksutarhassa aamupäivästä iltaan asti lähes jatkuvasti, jos ei ole asioilla käyntiä ja siellä ne tykkääkin kovasti remuta ja makoilla. Lisäksi tietysti myös lenkkitykset ja muut aktiviteetit. Myös kolmannen tarhan rakennusta pitäisi aloitella, kolmen koiran koppi on jo osaksi aloitettu. Pojille tulee uusi koppi uuteen tarhaan tarhan ulkopuolelle ettei siihen tulisi niin paljon nosteltua kinttua.

Tholan muutti meilä pois Kuopion suuntaan, Tholan kastroitiin ennen muuttoa ja on kuulemman hyvin kotiutunut.
Tosi hyvä homma, meille kun Tholan ei tahtonut asettua ja stressasi vain joten tosi hieno homma kun hyvin pärjää uudessa kodissa! Tholan ansaitsee stressittömän elämän! 
Myös meidän oma lauma on nyt rauhoittunut huomattavasti kun Tholanin stressi tahtoi silloin tarttua jo muihinkin ja muutkin kävi ajoittain levottomana. Hevari sai nyt tarha kaverikseen Vodkan ja Vodka onkin tosi hyvin sopeutunut tarha elämään, ottaen huomioon ettei Vodka ole ikinä ennen tarhassa asunut. Taco ja Iita jäivät nyt asumaan sisälle. Iita varmastikin aika ajoittain tulee jatkossakin asumaan tarhassa mutta nyt on taas toistaiseksi sisällä.


Koirat 25.6.2015.



Alter Ego ja Absolut Wild Elyx 1.7.2015.



Iita ja Vodka 6.7.2015.