Juoksutarhan avajaiset

Viime syksynä juoksutarhan rakennus jäi kesken lumien tultua pysyvästi maahan ja kun silloin samaiseen aikaan yritettiin myös saada kiireesti toinen tarhakin valmiiksi joka onneksi sentään valmistui, kolmattakin yritettiin valmistaa ennen talvea mutta ei ehditty kuin kaivamaan kolmannen tarhan pohjat valmiiksi. 

Nyt lauantaina sitten saatiin vanhalla verkolla ja laudoilla tilkittyä loput aukot väliaikaisesti ennen kuin ehtii tilata lisää verkkoa ja rakentaa sitten loppuun. Myös kolmannen tarhan rakennus aloitellaan viimeistään joskus kesän aikana sekä tehdään navetan eteen myös yksin pienempi 21neliön tarha josta sitten myös on kulku navettaan sisälle jossa on vanha pesutila verkotettu koiraa varten johon saa tarvittaessa emän ja pennut taikka sairaan / erillään pidettävän koiran sisätiloihinkin. Näillä näkymin en nyt tule kuin neljä tarhaa mutta se alkaakin olla aika sopivasti nykyiselle laumalle ainakin toistaiseksi.

Mutta tosiaan kaikki koirat olivat tosi innoissaan ja mielissään kun pääsivät viimein juoksutarhaankin yhdessä juoksentelemaan ja leikkimään! Oli ilo katsoa kuinka onnellisia ne olivat! Ainoastaan Tholan ensimmäisenä päivän stressasi uutta tilannetta aikas paljon vaikka oltiin omalla pihalla mutta oli uusi tilanne jossa olikin yhtäkkiä kaikki koirat vapaana niin ehkä se sitten ihmetytti koska seraavana päivänä ei ollut sitten enään mitään vauhkoamista yms, oli korkeintaan noin 10% stressaantunut. Tholan on aika stressi herkkä varsinkin jos tilanne on yhtään uusija Tholanilla on mennyt ihan oma aikana sopeutua meille, ei ole täysin vieläkään sopeutunut.

Tholan, Hevari, Shotti, Iita, Vodka, Enya ja Taco. Ainoastaan Cossu uupuu kuvasta.


Nyt ei tarvi ihan niin paljon lenkittää kun tähän asti ollaan käyty aika ahkeraa lenkeillä, välillä saatoin joka tehdä parikin lenkkiä päivässä. Nyt pääsee ehkä vähän "helpommalla" kun voi myös juoksutarhassa puuhata kaikkien kanssa yhdessä ja keksiä aktiviteettejä kuten mm. pallon heitttely on osan porukan mieleen. Lenkeilystä ei luovuta sentään vaikka juoksutarha tulikin käyttöön vaan jatkossakin myös hihna lenkeillä juoksutarhan lisäksi. Pyrimme käymään välillä myös ihmisten ilmoilla Jyväskylässä tai Kangasniemellä lähinnä koirien kanssa kaupunki lenkeillä. Lisäksihän tietysti on vetotreenit!

Cossu on myös päädytty pitkän ja raskaan mietinnän jälkeen myymään kastrointi ehdolla uuteen kotiin, aktiivisen ja huolehtivan kodin löytyessä jossa on pienempi lauma tai ensimmäiseksi koiraksi. Cossulle meinaa olla liikaa stressattavaa iso lauma joka on nyt viimeisen vuoden aikana tuplaantunut plus että kohta on talossa pentuekin.

Enyalla se maha on kasvanut valtavaksi palloksi jo. Painoa on kertynyt jo yli 5kg astutus hetkestä ja vuorokausia on nyt tänään tasan 50vrk ensimmäisestä astumisesta. Hevari astui viitenä päivänä, niin kauan kuin Enya antoi astua vain joten ihan tarkkaa sns. laskettua aikaa ei pakolla pysty sanomaan mutta ensimmäisestä astumisesta 63vrk tulee täyteen 27.4. maanantain joten vähiin käy vuorokaudet.
Kohta voikin alkaa itse ensikertalaisena "jännittämään" synnytystä, Enya sitä tuskin jännittää vaikka Enyakin on ensikertalainen! Uskon että Enya hoitaa kyllä varmasti hoitaa synnytyksen ja pentujen hoidon hienosti. Mielenkiinnolla jo odotan minkälaisia pentuja syntyy ja montako sekä mitä sukupuolta.
Perjantaina käydäänkin ostamassa Rahulan Rehusta Golden Eaglen ruokaa Enyalle kun liityin Golden Eaglen kasvattajakerhoon ja äidinmaidonkorviketta varuiksi sekä jo valmiiksi pennuille ruokintakuppi. Liityin myös Mustin & Mirrin kasvattajakerhoon joten pentujen mukaan lähtee tällä hetkellä Golden Eaglen ja Mustin & Mirrin pentupaketit sekä katsoo sitten laitanko ja mitä laitan lisäksi pakettiin mukaan. Voisi ainakin sanoa että on kattavat pentupaketit, mutta se pentuhan varmasti tärkein ja rakkain on!

Meitä voi nyt myös seurata facebookissa Skyline Creak'sin omassa facebook ryhmässä! 

Enya 50vrk 14.4.2015.