Evergrey's Ops "Iita"
 ❤️‍
Satoris Yollo "Olli" 

Pennut asuvat alku viikot sisällä tottuen kodin ääniin ja käsittelyyn, myöhemmin myös mahdollisuuksien mukaan asumaan tarhassa emän kanssa osittain, tottuen myös muihin laumamme koiriin.
Myyntiin tulevat pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina, rekisteröityinä, useasti madotettuina sekä kattavan pentupaketin kanssa. Ennen kaikkea kasvattajan tuki koko koiran elämän ajan.
Toivon todella koska olet valinnut juuri elämäsi koiraksi saksanpaimenkoiran, että tulisit kuvauttamaan koirasi virallisin tuloksin lonkkien, kyynärien sekä selän osalta.
Pennut etsivät koteja jossa niiden kanssa harrastetaan / työskennellään aktiivisesti. Saksanpaimenkoira ei ole sohvakoira!


Alustavia varauksia on jo jokunen joten jos tämä pentue kiinnostaa niin kannattaa olla ajoissa yhteydessä. Ensisijaisesti parhaiten tavoittaa sähköpostilla säännöllisten epäsäännöllisten työ ja vapaa-ajan menojen takia. Kerrothan selkeästi sähköpostissa millaista pentua ja mihin tarkoitukseen etsit, mikä tässä pentueessa kiinnostaa, kuka olet, missä asut, mitä harrastat, työskenteletkö yms perus tietoja. En vastaile viesteihin jotka on seuraavan kaltaisia "paljonko maksaa, mistä voi hakea".


Yhdistelmä jalostustietojärjestelmässä

Emä: Iita on perusterve koira. Eläinlääkärissä on käyty lähinnä rokotuksilla. Iitalla ei ole ollut allergioita, ihottumia, tulehduksia tai mitään muutakaan, ei myöskään hammaspuutoksia. Iita on rauhallinen, perheessä asuva koira, jonka saa helposti innostumaan. Iita on sosiaalinen, kiltti, avoin, oman arvonsa tunteva, omilla jaloillaan seisova narttu. Ihanan rauhallinen mutta energiaa löytyy tarvittaessa. Potentiaalia siitä olisi ollut suojelun harrastamiseenkin mutta omistajilla itsellä ei ole nyt mahdollisuutta sitä treenata.
Iitan kanssa on helppo mennä minne tahansa ja kulkea missä tahansa.

Iita lajina on ollut jäljestäminen jossa käyttää nenäänsä hyvin keskittyen, osittain valjakko työskenelyssä myös mukana sekä suurena intohimona vapaa-ajalla uiminen.
Valjakossa Iita on toiminut pyöräkoirana tai tiimissä, muutamat kerrat johtajana, jossa tekeekin töitä todella hyvällä asenteella.
Iita on mukava koira jolla ei kuuppa sekoa vaikka jostain syystä esim päivän lenkki jäisikin välistä muutamanakin päivänä.

Iitan terveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0, LTV0, SP0, silmät terveet, polvet 0/0.
Geenitesti DM (Degenerative myelopathy) N/N, Iitalla on molemmilta vanhemmiltaan normaali alleeli. Iita ei kanna virheellistä geeniä; ei kuulu riskiryhmään. Iita jättää normaalia perimää jälkeläisilleen DM:lle altistavan geenin suhteen.
Väritys D-lokus D/D, Iita ei kanna dilluutioalleelia genomissaan eikä Iita ole fenotyypiltään dilluutiovärinen. 

Isä: Olli on perusterve koira. Eläinlääkärissä on käyty vain rokotuksilla. Ollilla ei ole ollut allergioita, herkyyksiä, ei koskaan mitään tulehduksia tai mitään muutakaan.

Ominaisuuksiltaan Olli on 2-viettinen ja saalispainotteinen. Tempperamenttinen ja energinen. Kuitenkin tässä koirassa on ihanaa myös se, että Ollin kanssa on helppo mennä minne tahansa ja kulkea missä tahansa. Olli on avoin, kiltti, hyväntahtoinen ihan vieraillekkin. Vilkas, omaa matalan ärsykekynnyksen ja saalisvietissä turhautuu nopeasti. Vielä lähes 8 vuoden iässä Olli on todella leikkisä ja jopa "pentumainen" touhutessaan. Sen saa todella helposti innostumaan mistä tahansa. Olli on testattu Poliisien toimesta, sekä jalostusuros päivillä eikä sillä ole mitään alusta arkuuksia. Se on itsevarma ja erittäin ohjattava myös korkeassa vietissä. Jäljestää luontaisesti keskittyen ja maavainuisesti ja on hyvä nenän käyttäjä. Ruoalle on myös ahne. Ollin kanssa on harrastettu ipo:a ja sen vahvuus on c-osassa, nykyään Olli on jo "eläkkeellä" ajanpuutteen takia.

Ollin terveys ja tulokset: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0, LTV0, SP1 (Olli on kuvattu 2,5 vuotiaana selän osalta kokonaan terveeksi (Ell. Hannu Pajulahti) mutta siihen aikaan kennelliitto ei vielä lausunut selkäkuvia, joten uudet selkä kuvat otettiin 6vuotiaana jollon sitten näkyikin pientä iän ja rasituksen tuomia muutoksia)
IPO2, BH.
Olli
working-dog
www.youtube.com/watch?v=fUVkTcDezxY
www.youtube.com/watch?v=CQ7eN3qiZi0

Ollin SPL-arviointi